100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Wanneer is een warmtepomp verplicht?

Wanneer is een warmtepomp verplicht? Goede vraag! Want binnen een paar jaar mag je jouw CV-installatie inderdaad niet meer vervangen voor enkel een andere CV-ketel. Vanaf 2026 moet je dit van de overheid combineren met een hybride warmtepomp. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een all-electric uitvoering. 

Wanneer is een warmtepomp verplicht?

Verplichtingen voelen nooit fijn natuurlijk. Maar een hybride warmtepomp kan je wél veel voordelen opleveren. Denk aan een veel lagere energierekening, een vollere portemonnee en een bijdrage aan een beter klimaat. 

Daar komt bij dat de overheid je helpt om de aanschaf van een (hybride) warmtepomp mogelijk te maken. Tot en met 2030 heeft het kabinet 150 euro miljoen per jaar gereserveerd om woningeigenaren hierbij te ondersteunen. “Daarnaast is er financiering via het Nationaal Warmtefonds, met een rentetarief van 0% voor lage- en middeninkomens, beschikbaar”, aldus de Rijksoverheid op zijn website

Doe de WarmteCheck

Wil je meer informatie over de aanschaf van een warmtepomp? Doe de gratis WarmteCheck en plan een online adviesgesprek in. Plan je liever meteen een vrijblijvende afspraak in? Ook dat is prima. We staan daarna graag voor je klaar in het hele traject! Van online advies, vakkundige installatie bij jou thuis tot pro-actieve optimalisatie van je warmtepomp.

Doe de gratis WarmteCheck! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!