100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Hybride warmtepomp in Hoogeveen laten installeren?

Verlang je naar een duurzame en kostenefficiënte methode om je huis te verwarmen? Dit kan eenvoudig worden gerealiseerd met een warmtepomp van WarmteMeesters. Het biedt een intelligente oplossing voor een hoog niveau van warmtecomfort tegen lage kosten, en draagt bovendien bij aan het verminderen van je CO2-uitstoot. Door een warmtepomp in Hoogeveen te combineren met zonnepanelen, kun je zelfs je huis volledig energieneutraal maken.

De deskundigen van WarmteMeesters beschikken over een ongeëvenaarde expertise op het gebied van warmtepompen. Samen met jou bepalen we het meest geschikte type warmtepomp voor jouw specifieke situatie. Plan een kosteloos gesprek in met onze specialisten, en je ontvangt een vrijblijvende maatwerkofferte met een uiterst concurrerende prijs. Na goedkeuring kunnen we je eigen warmtepomp in Hoogeveen en omgeving al binnen vier weken installeren!

Warmtepomp installatie Hoogeveen

De voordelen van een warmtepomp in Hoogeveen

Leven met een minimale ecologische voetafdruk, besparen op fossiele brandstoffen en een kleinere CO2-uitstoot zijn streefdoelen die voor steeds meer Nederlanders van groot belang worden. Het installeren van je eigen warmtepomp kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan deze doelen. Wat zijn precies de voordelen van deze moderne installatie die je huis verwarmt?

 • Het systeem levert warm water om je woning mee te verwarmen.
 • Geschikt voor huishoudelijk warm water, centrale verwarming en vloerverwarming.
 • Je verbruikt vrijwel geen fossiel aardgas meer, waardoor je bespaart op gaskosten.
 • De CO2-uitstoot van je woning wordt aanzienlijk verminderd.
 • Een warmtepomp vereist slechts beperkt onderhoud.
 • De installatie is eenvoudig en veroorzaakt minimale overlast.
 • Het is betaalbaar, met beschikbare overheidssubsidies en doorgaans een terugverdientijd van 3-8 jaar.
 • Veel modellen kunnen je woning zelfs koelen tijdens de zomer.

Beschik je al over zonnepanelen op je dak? Dan wordt de aanschaf van een warmtepomp nog interessanter voor jou. De stroom die je zonnepanelen opwekken, kan worden gebruikt om het (geringe) energieverbruik van de warmtepomp te dekken. Hierdoor kan een woning met beide installaties volledig energieneutraal worden!

voordelen warmtepomp installatie
4 maanden geleden | Jeannette en Atze de Vries, Zwartsluis
Prima service en zeer klantvriendelijk
Vanaf het eerste contact wordt er met je meegedacht over de beste oplossing voor het plaatsen van een warmtepomp. Hoewel het huis niet optimaal was geïsoleerd, was dit geen probleem. Zeer snelle levering en plaatsing van de nieuwe warmtepomp.
1 maand geleden | Henri, Genemuiden
Gewoon goed
Komt afspraken na, levering en montage zoals afgesproken. Monteur vakkundig en werkt netjes.
3 weken geleden | Fred, Dedemsvaart
Prima zeer vriendelijke en attent
De ervaringen zijn erg goed. Er wordt zeer adequaat gewerkt en men is vriendelijk cq behulpzaam. Zeer oplossingsgericht. Maken zeer betrouwbare indruk.
1 maand geleden | Jannes, Ruinerwold
Zoals je zou mogen verwachten. Stipt, netjes.
Prima. Eerste contact, de offerte, de planning (ruim binnen de limiet), communicatie. Nazorg nog geen oordeel.
1 maand geleden | Jansman jansman, Luttenberg
Top
Prima ervaren zowel contacten per telefoon als met de montage Jochem en Didar zijn zeer klantvriendelijk en vakkundig Zeer netjes gewerkt en uitstekende uitleg over functioneren van de warmtepomp Heb veel vertrouwen in Warmtemeesters
1 week geleden | Hans, Den Nul
Helemaal top van offerte, advies tot en met plaatsing.
Na de ontvangen offerte telefonisch contact gehad met Gijsbert; hierna in overleg nog kleine aanpassingen, mede vanwege ons bezoek aan het Daikin Experience Center in Heerenveen (o.a. ten behoeve van € 500 cashback, welke door WarmteMeesters was aangegeven in de eerste offerte). De hybride warmtepom...
1 week geleden | Jetze en Hennie, Joure
Ze doen wat ze beloven
Zeer goede offerte met klantvriendelijke gesprekken. Door planning wijziging zeer snelle installatie. Maandag akkoord, woensdag en donderdag geïnstalleerd door vakmensen Jochum en Didar, SUPER. Alles weer keurig achter gelaten.
3 dagen geleden | Sander, dronten
top pomp en top service
Ben zeer tevreden over warmtemeesters.' Na goed contact en duidelijke offerte, is de pomp daarna ook zeer snel geinstaleerd. zitten er nu heerlijk warm bij.
2 maanden geleden | Anke, Zuidwolde
Beter kan het niet!
Het contact, de snelheid, de netheid, de kunde wij zouden geen verbetering kunnen aangeven. Dit hele proces verdient een tien. Zo wil je dat een klus gaat, petje af!
4 maanden geleden | Jacco, Belt-Schutsloot
Snelle levering
Goede en duidelijke communicatie. Denken mee met wat de beste oplossing is
1 maand geleden | Lambertus, Zwartsluis
Zeer goed
Keurig installatiewerk en uitleg over werking en bediening van het systeem. Alles schoon opgeleverd en afval afgevoerd. Beleefde jongens.
1 week geleden | Hendrik, Hooghalen
prima
Allemaal prima verlopen .Monteurs die zeer netjes werken en met kennis van zaken.
3 weken geleden | André, Smilde
Net werk afgeleverd
Plezierig telefoon gesprek gehad, daarna offerte ontvangen, ondanks dat deze hoger was dan de andere partijen toch voor Warmtemeesters gekozen. Prettige installateurs over de vloer gehad die hun vak verstaan.
3 dagen geleden | Prins , Genemuiden
Uitstekend
De aanschaf van mijn hybride warmtepomp bij Warmtemeesters verliep vlot, met een levering binnen twee weken. De monteur was professioneel en leverde een nette installatie. Tevreden met de efficiënte service en kwaliteit.
1 week geleden | Ees, Hasselt
Erg snelle, vakbekwame en vriendelijke service
We hadden problemen met onze cv-ketel. Warmtemeesters liet ons niet in de kou staan, gooide hun planning iets om zodat onze verwarming binnen 24uur weer draaide. Complimenten!
2 maanden geleden | Berend en Jet, Hasselt
Prima bedrijf
Snelle en duidelijke onderhandeling over de prijs, zonder poespas. De monteurs vriendelijke, betrouwbare jongens. Ondanks, dat het op dag twee tegenzat en later weg konden als gepland, bleven ze vriendelijk. Net wat de andere mensen zeggen; ze werken heel netjes, alles gezogen na dag 1 en 2, en neme...
1 maand geleden | Jan, Heerde
Uitstekend
Snel en goed doen wat je belooft.
1 maand geleden | Cor, Hasselt
Fijne samenwerking met een mooi eindresultaat
Prettige en kundige mensen.
2 weken geleden | Margreet, Hattem
Professioneel en klantvriendelijk
Snel reactie op aanvraag offerte. Prettig gesprek en tijd nemend voor alle vragen. Offerte duidelijk en houden aan gemaakte afspraken. Op de installatiedatum zeer professioneel en meedenkend personeel. Werken netjes en rustig. Denken met de klant mee.
4 maanden geleden | Bernd, Genemuiden
Fijne communicatie, goed werk geleverd en laten alles keurig achter!
Deze week is de warmtepomp bij ons geplaatst. We zijn tevreden. De service is goed en de mannen hebben alles netjes achtergelaten. Ook moest er nog een extra groep bij komen in de meterkast, maar dit is ook keurig gedaan.

Hybride of volledig elektrisch warmtepomp: de verschillen

Bij WarmteMeesters bieden we twee soorten warmtepompsystemen aan. We adviseren graag samen met jou welke oplossing het beste past bij jouw huishouden.

Om te beginnen kun je kiezen voor een hybride warmtepomp. Dit systeem werkt samen met een HR-ketel. Het haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze warmte om water te verwarmen. Dit verwarmde water wordt naar de CV-ketel geleid, die op zijn beurt je huis verwarmt en warm water levert voor huishoudelijk gebruik. De CV-ketel wordt alleen (automatisch) ingeschakeld als het extreem koud is in de winter en extra verwarming nodig is.

Een volledig elektrisch warmtepomp heeft een hoger rendement en kan water efficiënter verwarmen met behulp van alleen omgevingswarmte. Dit type maakt je volledig onafhankelijk van aardgas. De initiële kosten zijn echter hoger, en je woning moet goed geïsoleerd zijn om de geproduceerde warmte binnen te houden. Een volledig elektrische warmtepomp is met name geschikt voor nieuwbouwwoningen en zeer goed gerenoveerde huizen.

Het voordeel van een hybride warmtepomp is dat je geen nieuwe ketel voor warm water hoeft te installeren. Het is ook geschikt voor minder goed geïsoleerde woningen, waardoor het voor bijna elk type woning geschikt is. Bovendien levert dit systeem aanzienlijke besparingen op: je kunt je gasverbruik met wel 80 procent verminderen met een hybride warmtepomp. De voordelen van een hybride warmtepomp ten opzichte van een volledig elektrisch model zijn dus aanzienlijk. Daarom zijn we bij WarmteMeesters zeer enthousiast over hybride warmtepompen.

Warmtepomp met zonnepanelen

Kies je voor WarmteMeesters? Dan kies je voor onze Meesterlijke Zekerheden:

Volledige focus op warmtepompen en digitaal gebruiksgemak.

Volledige focus op warmtepompen en digitaal gebruiksgemak.

Plaatsing binnen 4 weken.

Plaatsing binnen 4 weken.

Zelf én snel een digitaal adviesgesprek inplannen. Binnen 7 dagen een offerte.

Zelf én snel een digitaal adviesgesprek inplannen. Binnen 7 dagen een offerte.

Transparante communicatie tijdens het hele traject. Altijd weten waar je aan toe bent.

Transparante communicatie tijdens het hele traject. Altijd weten waar je aan toe bent.

Hoe een warmtepomp werkt

Een warmtepomp in Hoogeveen is dé manier om te besparen op verwarmingskosten voor je woning. Dit moderne apparaat onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt deze warmte om water te verwarmen. De warmtepomp is zo efficiënt dat hij zelfs op zeer koude dagen warmte kan opnemen. Om deze warmte naar binnen te leiden, verbruikt het apparaat slechts een kleine hoeveelheid energie.

Het verwarmde water uit de warmtepomp wordt automatisch gebruikt voor de verwarming van je huishouden. Het voorziet in warm water voor je CV, je badkamer en keuken, en de vloerverwarming, allemaal door omgevingswarmte van buiten naar binnen te pompen. Dit alles zonder het gebruik van fossiele brandstoffen, zonlicht of wind.

Hybride warmtepomp

Maakt warmtecomfort duurzaam, digitaal én slim

Je huis koelen in de zomer met een warmtepomp

Het installeren van een warmtepomp in Hoogeveen zorgt ervoor dat je tijdens de koude maanden van het jaar van een warm huis kunt genieten. Maar veel modellen hebben nog een ander voordeel: ze kunnen je woning ook koelen. Dit is vooral handig tijdens de steeds warmere zomers.

De warmtepomp werkt dan in omgekeerde richting en onttrekt warmte aan de lucht in je leefruimtes. Deze warmte wordt naar buiten afgevoerd, waardoor je huis aangenaam koel blijft. Dit maakt je woonruimtes veel comfortabeler om in te verblijven, te werken en te genieten van je welverdiende vakantie. Het koelen van je huis met een warmtepomp is mogelijk met lucht-luchtwarmtepompen, grond-waterwarmtepompen en bepaalde lucht-waterwarmtepompen van WarmteMeesters.

Verkoeling met een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp in Hoogeveen

De technologische ontwikkeling van warmtepompsystemen gaat snel, en bij WarmteMeesters kun je nu zeer efficiënte apparaten aanschaffen tegen aantrekkelijke prijzen.

We kunnen je natuurlijk een indicatie geven van de kosten van onze producten. De voordeligste optie is een hybride warmtepomp, dat ongeveer €5.000 kost, inclusief landelijke overheidssubsidies (zie hieronder). Past een volledig elektrisch warmtepomp beter bij jouw behoeften? Zo'n hoogwaardig apparaat kun je, na verrekening van subsidies, voor ongeveer €12.000 aanschaffen. Dit zijn gemiddelde prijzen, omdat het vermogen en de levensduur van een specifiek model warmtepomp de exacte prijs bepalen.

kosten warmtepomp

Jouw zekerheid 100% focus op warmtepompen & digitaal gemak!

Wij pakken het graag nét even anders aan. Onze focus is namelijk volledig gericht op warmtepompen. Daarnaast zijn we gek op data & digitaal gemak. Zo ben je verzekerd van een vooruitstrevende specialist, die je klaarstoomt voor een duurzame toekomst!

Subsidies voor je warmtepomp

De overheid streeft naar duurzaamheid en klimaatneutraliteit, en moedigt particulieren aan om warmtepompsystemen aan te schaffen met subsidies. Deze subsidies kunnen aanzienlijk zijn: de overheid draagt tussen €1.950 en €3.750 bij aan de installatie van je warmtepomp.

Het betreft hier de zogenaamde ISDE-subsidie, die minstens tot 2030 beschikbaar zal zijn. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de aanschafprijs en het type warmtepomp.

Financieringsmogelijkheden voor je warmtepomp in Hoogeveen

De landelijke subsidies verlagen de kosten van je warmtepomp aanzienlijk, waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk wordt om over te stappen op duurzaam wonen. Zeker gezien het feit dat de overheid heeft aangekondigd dat op termijn alle huishoudens aardgasvrij moeten wonen. Echter, de subsidie dekt niet alle kosten van een nieuw warmtepomp. Hoe kun je de rest van het aankoopbedrag financieren?

 • Door je spaargeld aan te spreken.
 • Door een lening af te sluiten bij je eigen bank of een andere kredietverstrekker.
 • Door je hypotheek te verhogen.
 • Of door contact op te nemen met het Nationaal Warmtefonds, een stichting die renteloos geld verstrekt voor duurzame initiatieven. Meer informatie hierover vind je op www.warmtefonds.nl.

De aanschaf van een warmtepomp is een investering, maar deze verdien je op termijn terug door te besparen op hoge en schommelende energiekosten. Bij een hybride warmtepomp kun je het aankoopbedrag vaak al binnen drie tot acht jaar terugverdienen.

warmtepomp hoogeveen

Waarom kiezen voor WarmteMeesters voor je warmtepomp in Hoogeveen

WarmteMeesters staat klaar om je te helpen bij de keuze en installatie van een hoogwaardig warmtepomp. We beschikken over de expertise om je duidelijk en transparant te adviseren, of het nu gaat om een compact hybride model of een geavanceerd volledig elektrisch systeem. We streven ernaar dat al onze klanten 100 procent tevreden zijn.

Onze werkwijze is als volgt: voer een WarmteCheck uit en ontdek direct of de installatie van een warmtepomp voor jou interessant is. Vervolgens kun je eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek met ons inplannen. Onze specialist zal al je vragen helder en transparant beantwoorden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten als je met ons in zee gaat.

Wat kunnen we je bieden? We kunnen binnen vier weken je warmtepomp in Hoogeveen installeren, met minimale overlast, op een moment dat jou uitkomt. We leggen je uitgebreid uit hoe je nieuwe energiezuinige systeem werkt en hoe je de instellingen kunt aanpassen. Daarna hoef jij niet veel meer te doen dan genieten van een woning met lagere verwarmingskosten, een kleinere ecologische voetafdruk en een hoogwaardig warmtecomfort. En wachten tot je nieuwe warmtepomp zichzelf heeft terugverdiend.

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek met ons in. Want het bezit van je eigen warmtepomp is meer dan de moeite waard.

hybride warmtepomp installatie hoogeveen
100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!