100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp heb ik nodig? Een vraag die leeft bij veel mensen die hun woning willen verduurzamen. Een elektrische warmtepomp is een uitstekende optie als je zowel energie als geld wilt besparen. Maar welke uitvoering past nu het beste bij jouw leefsituatie; een volledig elektrische, all-electric ready of hybride warmtepomp? We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De WarmteMeesters biedt zicht!


Welke warmtepomp heb ik nodig? warmtemeesters

Welke warmtepomp heb ik nodig? >> Hybride warmtepomp

Laten we beginnen met een woonsituatie waarbij jouw huidige CV-ketel niet ouder is dan 5 jaar. De kans is groot dat we deze kunnen aansluiten op een hybride warmtepomp. Wel is het daarbij belangrijk dat óók je woning geschikt is (doe daarvoor onze WarmteCheck). Voor een hybride warmtepomp heb je echter niet een perfect geïsoleerd huis nodig.

Ook is deze uitvoering goedkoper dan een all-electric (ready), makkelijker te installeren en je behaalt er evengoed een flinke vermindering van je aardgasverbruik mee. De CV-ketel springt pas bij op de écht koude dagen of bij het verwarmen van je tapwater in de keuken en badkamer.

Een hybride warmtepomp is eveneens een geschikte keuze wanneer je je CV-ketel vervangt. Vanaf 2026 is het zelfs verplicht om - wanneer je een nieuwe CV-ketel aanschaft - deze minimaal te laten samenwerken met een hybride warmtepomp. Ook kun je dan natuurlijk meteen een all-electric versie kopen als je woning geschikt is.

Welke warmtepomp heb ik nodig? >> All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp werkt volledig zelfstandig en heeft geen CV-ketel nodig om je woning of tapwater te verwarmen. Dit betekent dat je vanaf de installatie gasvrij kunt wonen, omdat deze warmtepomp volledig op elektriciteit functioneert. Maar niet iedere woning is geschikt voor een all-electric uitvoering. Een hoge mate van isolatie is daarbij erg belangrijk, maar ook je ventilatie, verwarmingssysteem en de hoeveelheid kieren hebben invloed.

Welke warmtepomp heb ik nodig? >> All-electric ready warmtepomp

Een all-electric warmtepomp vergt een grotere investering dan een hybride versie. Je kunt ook kiezen voor een all-electric ready uitvoering, als je woonsituatie dat toelaat. Deze is voordeliger dan een all-electric, maar wel weer duurder dan een hybride. Het voordeel is dat deze uitvoering in de verdere toekomst ook in een volledig elektrische warmtepomp omgezet kan worden.

Welke warmtepomp heb ik nodig?

We adviseren je graag over de juiste keuze voor jouw woning. Doe de gratis WarmteCheck en ontdek of je woning écht geschikt is voor een warmtepomp. Plan daarna snel en eenvoudig een online adviesgesprek met ons in, op het moment dat jou schikt. Plan je liever meteen een vrijblijvende afspraak in? Ook dat is geen probleem.

Kies je vervolgens voor een hybride warmtepomp? Dan staan de WarmteMeesters voor je klaar in het hele traject! Van online advies, vakkundige installatie bij jou thuis tot pro-actieve optimalisatie van je warmtepomp.

Doe de gratis WarmteCheck! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!