100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Waarom een warmtepomp?

Waarom een warmtepomp? Als je jouw woning wilt verduurzamen, zal óók deze vraag ongetwijfeld bij je zijn opgekomen. Dat snappen we goed! WarmteMeesters legt je graag uit wat de voordelen zijn van een (hybride) warmtepomp in jouw huis.

waarom een warmtepomp? warmtemeesters

Waarom een hybride warmtepomp?

Een (hybride) warmtepomp heeft positieve effecten op je zowel je energieverbruik, portemonnee als het klimaat. Laten we starten met een hybride uitvoering. Deze werkt nauw samen met je huidige (of nieuwe) CV-ketel. Je warmtepomp pakt warmte uit de buitenlucht. Deze kan hiermee water verwarmen, dat je centrale verwarming op zijn beurt gebruikt voor het verhogen van de binnentemperatuur.

Deze manier van verwarmen, is véél zuiniger dan alleen het gebruik van een CV-ketel. Je kan er tot 80% gas mee besparen. Deze gasslurper komt nu alleen nog maar in actie voor het opwarmen van badkamer- en keukenwater. En als het buiten écht koud is. Je maakt zo een mooie eerste stap naar gasvrij wonen. Dit is uiteraard ook gunstig voor het klimaat, omdat je je CO2-uitstoot er flink mee terugschroeft.

Waarom een all-electric warmtepomp?

Een all-electric uitvoering draait volledig op zichzelf en heeft geen CV-ketel meer nodig. Dat houdt in dat je volledig gasvrij woont. Nadeel ten opzichte van een hybride warmtepomp is dat een volledig elektrisch exemplaar een stuk meer ruimte in beslag neemt. Je hebt nu namelijk een flinke boiler nodig (tot wel 300 liter) waarin het warme water wordt opgeslagen. Heb je deze ruimte niet? Dan is de hybride een goede keuze.

Nog even kort samengevat. Waarom een warmtepomp?

  • Je verwarmt je huis veel zuiniger dan met gas
  • Je bespaart maandelijks veel geld op je energieverbruik
  • Je woont gasvrij of maakt daarin een mooie eerste stap
  • Je draagt bij aan minder CO2-uitstoot en dus een beter klimaat

Doe de WarmteCheck

Wil je persoonlijk antwoord op de vraag ‘Waarom een warmtepomp’, dan komen we graag met je in contact. Doe de gratis WarmteCheck en plan een online adviesgesprek in. Plan je liever meteen een vrijblijvende afspraak in? Ook dat is geen probleem. We staan voor je klaar in het hele traject! Van online advies, vakkundige installatie bij jou thuis tot pro-actieve optimalisatie van je warmtepomp.

Doe de gratis WarmteCheck! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!