100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Hoeveel subsidie krijg ik voor een warmtepomp?

Hoeveel subsidie krijg ik voor een warmtepomp? Een logische vraag als je aan het inventariseren bent welke duurzame oplossingen mogelijk zijn voor jouw woning. Het korte antwoord op die vraag is: een subsidie tussen de 2.400 en 3.825 euro, afhankelijk van verschillende factoren. WarmteMeesters vertelt je er graag meer over!

Hoeveel subsidie krijg ik voor een warmtepomp? warmtemeesters

Ben je eigenaar van een koopwoning? Dan betaalt de overheid een aanzienlijk deel mee aan de koop en installatie van jouw warmtepomp. Zij heeft hiervoor de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren’ (ISDE) in het leven geroepen. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en zijn vermogen.

Hoeveel subsidie krijg ik voor een hybride warmtepomp?

Bij een hybride warmtepomp kun je uitgaan van een subsidie tussen de 2.400 en 3.825 euro. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Ook het energielabel van de hybride warmtepomp speelt hierbij een rol.

Voorwaarden voor een warmtepompsubsidie

Om in aanmerking te komen voor een subsidie voor een warmtepomp gelden een aantal voorwaarden. We sommen er hieronder een paar voor je op:

  • Belangrijk is dat je de subsidie binnen 24 maanden na de installatie hebt aangevraagd. Daarna is dit niet meer mogelijk.
  • Je doet de subsidieaanvraag pas nadat je de warmtepomp hebt laten installeren.
  • Je kunt te allen tijde een factuur en betaalbewijs voor de warmtepomp én de installatie overleggen.
  • Een bouwinstallatiebedrijf heeft de installatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zelf mag je dit niet doen, als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie.
  • Je krijgt alleen subsidie voor een compleet nieuwe warmtepomp.
  • Je apparaat moet op de Meldcodelijst Warmtepompen staan. Óf minimaal voldoen aan de eisen die de overheid stelt. Hierover kunnen wij je alles vertellen!

Meer info

Meer informatie en voorwaarden? Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Of doe meteen onze gratis WarmteCheck om te kijken of je woning geschikt is voor een (hybride) warmtepomp. Is dit het geval? Plan vrijblijvend een online adviesgesprek met ons in! Maak je liever meteen een vrijblijvende afspraak met ons? Ook dat is geen probleem.

Kies je voor een hybride warmtepomp? Dan staan de WarmteMeesters voor je klaar in het hele traject! Van online advies, vakkundige installatie bij jou thuis tot pro-actieve optimalisatie van je warmtepomp.

Doe de WarmteCheck! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!