100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent

Hoeveel bespaar je met een hybride warmtepomp?

Met een hybride warmtepomp kun je het gasgebruik in een woning gemiddeld met 75% verminderen. Om deze gemiddelde besparing van 1.375m3 gas te behalen, gebruikten de woningen gemiddeld 2.360 kWh aan extra elektriciteit per woning. Per saldo is het resultaat een jaarlijkse besparing van bijna € 1.000 euro per woning op energiekosten. Dit is toch fantastisch? Wie wil dat nou niet?

Hoeveel kun je besparen? WarmteMeesters

Wat is er onderzocht?

Deze bevindingen zijn afkomstig uit het 'Demonstratieproject Hybride Warmtepompen in de gebouwde omgeving', een uitgebreid onderzoek dat op 21 juni 2023 werd gepresenteerd. Dit onderzoek is uitgevoerd op initiatief van onder andere Techniek Nederland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bij dat demonstratieproject hielden ze zo'n 200 huizen minimaal één stookseizoen in de gaten, allemaal verschillende bouwjaren en types. Momenteel zijn de resultaten van 120 woningen met diverse merken installaties geanalyseerd, waardoor de eerste conclusies kunnen worden getrokken. Uitgebreide metingen laten zien dat het hybride systeem het energiegebruik en daarmee de energiekosten aanzienlijk verlaagt.

Wat zijn de uitkomsten van het onderzoek?

  • De deelnemende woningen hadden in de twee jaar voorafgaand aan het project gemiddeld een gasgebruik van 1.850 m3 per jaar.
  • Na de installatie van die hybride pomp daalde dat gemiddelde gasgebruik met 75% naar 475 m3.
  • Die besparing kostte die huizen dan wel gemiddeld 2.360 kWh extra stroom per woning.
  • Per saldo leidt dit tot een jaarlijkse besparing van bijna € 1.000 per woning, op basis van energietarieven van € 1,45 per m3 gas en € 0,40 per kWh. Met de huidige marktgemiddelde tarieven (mei 2023) komt deze besparing neer op € 1.250 euro per jaar. En met de verwachting dat energieprijzen omhooggaan, wordt die besparing alleen maar groter en heb je die investering nog sneller terugverdiend.
  • Oh, en als je dan ook nog zonnepanelen hebt en stroom teruglevert, dan gaat die besparing helemaal door het dak!
Dit is toch Meesterlijk

Wil jij ook besparen?

Wil je persoonlijk antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik besparen’, dan komen we graag met je in contact. Doe de gratis WarmteCheck en plan een online adviesgesprek in. Plan je liever meteen een vrijblijvende afspraak in? Ook dat is geen probleem. We staan voor je klaar in het hele traject! Van online advies, vakkundige installatie bij jou thuis tot pro-actieve optimalisatie van je warmtepomp.

Doe de gratis WarmteCheck! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

100% focus op warmtepompen
Plaatsing binnen 4 weken
Zelf én snel adviesgesprek inplannen
Altijd weten waar je aan toe bent
Check it out!

Ontdek in 2 minuten of een hybride warmtepomp
een slimme investering is voor jouw type woning.

Vooruitstrevend
in warmtepompen
Doe de gratis WarmteCheck!